ŽIVOTNA VREĆA

Kada se rodimo odmah nas “nagrade” jednom vrećom i kažu “To ćeš nositi sa sobom i pazi što sve u nju trpaš”.

U mladosti  nam je vreća još prazna a naše snage su dovoljno snažne da ju nose pa i ne razmišljamo što  sve strpano u vreću,često puta samo zato “nek se nađe”.Kako godine odmiću i kada nas počnu pritiskati razno razni problemi mi uopće niti ne mislimo o našoj vreći koja se ubrzano puni svim i svačim. U nekom trenutku osjetimo da više ne možemo nositi taj teret pa ga onda spustimo na zemlju i vućemo za sobom. Ipak i dalje se vreća ubrzano puno posebice ako mi o njoj ne mislimo već ju prihvaćamo kao nešto što je samo po sebi tako i kao da se ne može promijeniti.

Na sreću većina u jednom trenutku postaje svijesna da treba nešto mijenjati.Dio te većine opet zna da TREBA NEŠTO MIJENJATI.Od svih koji su to shvatili  većina se zadržava na toj konstataciji TREBA a samo manji dio uvidi da to TREBA mora početi i činiti,dakle počinje poduzimati mjere da sami nešto učine. Ti i takvi ljudi bez obzira na svoju vreću koja je već dobrano puno idu dalje i  ne osjećaju neki veći napor makar ima dana kada im je ona izuzetno teška i naporna.Drugi dio i dalje tvrdi TREBA i TREBALO BI, neki čak i TREBAO/LA BIH no tu je kraj njihovom djelovanju.Taj dio sve teže i teže podnosi teret koji im se nakupio i koji već jako teško vuku sa  i za  sobom.Kada više ne mogu potraže pomoć od prijatelja, u knjigama, na internetu, a jedan mali dio “shvati” da im treba i stručna pomoć (nije nužno psihijatrijska).

Ne rasteretimo li se na vrijeme dolazi  do pucanja.Najbolje je ako ona pukne kada smo spremni na to i  PO ŠAVU.Najčešće ipak pukne onda kada se najmanje nadamo i na mjestu koje je najnezgodnije. Na taj način se doduše oslobodimo dijela tereta koji nosimo no više nismo sigurni koliko ćemo novog tereta moći strpati u tu svoju vreću jer svako malo pa ona počne propuštati ili pucati a mi to sve teže podnosimo.

Pazite na svoju vreću i nemojte u nju trpati SVE onako bez veze i bez razmišljanja nego rješavajte stvari kako dolaze i ne odgađajte ih.Samo ono najnužnije ili što se trenutno ne može rješiti ostaviti ZA SUTRA,ali nemojte na to zaboraviti nego rješavajte jednog sutrašnjeg dana. U protivnom će vam se dogoditi da se vreća OPET prepuni suviše brzo i rano.

I nemojte smetnuti s uma. Tona pijeska i tona kamenja su jednako teške.Sitnice veličine pijeska su izuzetno važne premda možda imate sreću da nemate niti jedne kamene gromade.

 

 

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>