RASTANAK

 
U životu imamo ljude koji su s nama od rođenja  i prate nas do kraja svojega ili pak našega života.To su obično najuži članovi obitelji roditelji i djeca, unuci bake i djedovi.U tu kategoriju spadaju i  oni prijatelji iz najranijeg djetinjstva koji  su uz nas isto cijeli život i uvijek su nam pri ruci kada nam “zaškripi”.
U naš se život u bilo kojoj dobi slućajno ili namjerno uključuju i mnoge druge osobe sa kojima dolazimo u dodir na najrazličitije načine:
Često smo poslovno vezani, od nekih nešto želimo naučiti ili  mi svolje znanje nekome želimo ili moramo prenijeti.To mogu biti kratkotrajni sasvim površni susreti koji traju nekoliko minuta,sati ili određeno kraće ili  dulje vrijeme.Nakon izvršenja nekog zadatka ili nakon što smo usvojili što smo trebali ili željeli mi se  rastajemo od tih osoba, obično zauvijek.
 Ako su međusobno djelovanje  i komunikacija bili prijateljski, toleratni, pa čak i ljudski prisni rastanak je gotovo uvijek obojen znatnim emocijama.
Neka vas to ne zbunjuje i neka vam to ne bude opterećenje nego se radujte što je do tih i takvih susreta došlo ili dolazilo jer oni su većinu sigurno oplemenili i unijeli u njihove živote neke druge kvalitete koje možda nikada ne bi iskusili.
Uz to što su rastanci  emotivni  najčešće su i bolni.
Nemojte tugovati zbog RASTANKA  nego se radujte što ste imali takve osobe kraj sebe,što uopće postoje i što su vam omogučile da spoznate neke druge vrednote za koje možda uopće niste znali,ali  i da bolje upoznate samoga sebe.
Mene su podučili ,dirnuli i rastužili moji učenici ali sam izuzetno sretan što sam mogao dijeliti njihovu mladenačku radost i razigranost tijekom protekle godine.
Hvala 4 Ma na  lijepom druženju u školskoj godini 2012/2013. u Srednjoj školi Bedekovčina.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>