PRIJATELJ MOJ

Vjerujem da nema čovjeka koji nema bar jednog prijatelja,mislim onog pravog premda se danas govori i o tisućama „prijatelja“ na društvenom mrežama.

Prijatelj prema rječniku hrvatskog jezika je;

 Onaj s kojim se tko druži i u kojega ima povjerenja,komu se može obratiti za pomoć u životu.

E upravo takvi prijatelji  sa kojima se družimo,sa kojima provodimo lijepe trenutke ali i koje možemo nazvati, potražiti,probuditi, kako se kaže „u pola noći“  su po mojem mišljenju „PRAVI PRIJATELJI“.

Ako postoje ovi pravi onda postoje vjerojatno i oni „KRIVI“ ?? Ja mislim da ipak nije tako jer prijatelj može biti i jeste  samo pravi jer krivi nam nikad nisu prijatelji. Mi se tokom života susrećemo sa mnogim ljudima ali samo smo sa malim brojem istinski prijatelji i to prijatelji bez ostatka.Mnogi kažu;”Dao bi krv i život za prijatelja ako bi bilo potrebno” Nažalost onda kada je potrebno učiniti samo neki mali ustupak jednostavno nestaju,nema ih, imaju važnija posla, upravo ih tada muče njihove brojne teškoće.

„Prijatelj se u nevolji poznaje“ kaže se u narodu a narod nikada nije blesav, nikada nije u krivu makariz tog naroda znaju biti neobrazovani,nemaju formalne naobrazbe ali imaju životno iskustvo i ponajprije onu narodnu mudrost koju su baštinili od svojih predaka.

Ta narodna mudrost ima svoje posebne pokazatelje kada se radi o prijateljstvu pa tu ne mogu pogriješiti.Točno se zna tko je a tko nije prijatelj i ne treba nikakvih naučnih metoda  i evaluacija.

Poneki puta vam se može činiti kako ste vi jedina osoba koja se brine da prijateljstvo opstane,da se ona druga strana ne brine ili joj nije više stalo do vas. Budite strpljivi i razumni vrlo često ona druga strana možda nije ni imala priliku ili nije naučila da potiče neke aktivnosti,a možda joj upravo vi niste dali da pokaže svoje sposobnosti.

Nemojte se uvjeravati kako samo vi mislite na druge jer budite sigurni da i oni misle na vas ali vrlo često „nemaju vremena“ sjete vas se u sitne sate a onda nije pristojno zvati no budite sigurno da vas vaši prijatelji vole i na daljinu jer pravi prijatelji to znaju,čine ali i osjećaju da je tako.

Kada  bi bilo bez prijatelja mi ne bi mogli biti dobri ljudi jer tek zrcaljenjem u očima drugih spoznajemo tko smo i kakvi smo zapravo mi?

Ipak  kao u sva dobra na ovome svijetu i u prijatelje treba ulagati, treba ih njegovati, pokazati im koliko nam znače,koliko su nam dragi,kako bi naš život bio jako, jako siromašan da oni ,(jasno i one) nisu dio njega.

Ako se zaista zamislimo bez prijatelja bi bili hendikepirani,osakaćeni,često puta  slijepi kraj zdravih očiju.

Osvijestite  si koje prijatelje imate,te koliko ulažate da to prijateljstvo budu sve čvršće i neraskidivo.

Sa prijateljima se morate družitiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>