PREŽIVJETI SIJEČANJ

 • Prošli su blagdani ,za neke ludovanje i “puštanje mozga na pašu”.Sada smo tu gdje jesmo, moramo nastaviti živjeti dalje .
  Nakon svih ovih emotivnih dana, veselja koje i nije bilo baš posebno bučno  koliko sam vidio, siječanj je po statistikama najdepresivniji mjesec u godini. Sada polako ali sigurno nastupa osvješćivanje i “vraćanje” u “sivu” svakodnevicu.Neki a meni se čini da je takvih sve manje, su u prošlom mjesecu imali “blokadu na čipu za potrošnju” vodeći se  onim da već nekak bu . Božić i Nova godina su samo jednom u godini dana a godina je duga pa to treba i po cijenu neracionalnosti proslaviti.Taj “čip” nas inače štiti da ne potrošimo ono čega nemamo,ali isto tako i ono što nema šanse da ćemo ikada  imati.
  Premda su i ostali bili nekako “lake ruke” kada su pružali kartice ili ukucavali PIN ipak je prevladao razum i svjesnost da se od zraka ne može živjeti.
  Kako bilo da bilo nemojte očajavati jer trećina siječnja je već iza nas i ako nemate većih svota i na više rata onda ste tu trećinu već preživjeli a sada treba i ove dvije trećine. To je morate priznati ipak za trećinu manje nego da je početak mjeseca a to je 33,33333333333333333333333333333333333%.
  Dakle živjeti treba dalje i nikako ne upropastiti ono što se imali tijekom protekla mjeseca jer ako vas je kupnja i uživancija usrećila barem na kratko nemojte ju sada  umanjiti kukanje “Pa gdje mi je bila pamet, pa samo ovo ili ono” prihvatite činjenice kakve jesu i živite dalje.Možda vam ovo iskustvo dobro dođe sljedeće godine ili ćete kao i većinu godina do sada to ipak zaboraviti,potisnuti i u prosincu si dati malo oduška a u siječnju kao i uvijek do sada kukati.
  Na koncu konca možda se dogodi ČUDO i vaše materijalno stanje se naglo  i bitno poboljša ali nemojte previše na to računati nego “zasučite rukave” i počnite činiti nešto da  se barem toj želji malkice približite.
  Dišite,dišite duboko i toga budite svijesni jer to vam dokazujete da usprkos svega  živite.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>