POKLONITE SI TRENUTAK

Prošli tjedan sam pisao o novcu,pa i danas kažem; Vrijeme je novac!

Ipak uz dužno paštovanje gospodinu novcu koji najviše spominjemo kada ga nemamo VRIJEME JE DALEKO DALEKO VIŠE OD NOVCA!

E to  je nešto gdje smo svi potpuno jednaki i nema onih privilegiranih koji ga imaju u izobilju a onima drugima koji su uvijek i baš uvijek u nekom drugom planu ga može netko uskratiti.

 Nažalost i oni koji imaju novac i oni koji ga nemaju najčešće ne mogu  ili ne znaju koristiti to vrijeme koje nam je na raspolaganju.

Jedni uvijek kukaju; NIKAD NEMAM DOSTA VREMENA, Da mi je još koji sat dnevno,tjedno, godišnje sve bi stigao napraviti a ovako stalno sam u cajtnotu (vremenskom tjesnacu ili nedostatku vremena).

Prestanite se žaliti i učinite nešto za sebe,sada ,danas u vrijeme godišnjeg jee to je  pravo vrijeme da to što već danima, tjednima, a neki i godinama žele započeti i započnete i to ODMAH!

Prvo zakočite, stvarno stanite,stvorite si minimalne uvjete i  onda počnite. Opustite se tako sa zatvorite oči onako kako to činite kada nešto sanjarite,kada nešto želite doživjeti samo u svojim mislima .Sanjarite i ostanite  tako opušteni.Prepustite se toj idili,te malo pomalo proširujte svoj svijet u mašti. Ako ste na godišnjem maštajte do mile volje.

Radite li  (zapravo imate sreće da imate radno mjesto) nemojte svu svoju energiju usmjeriti samo na rad,premda vaš poslodavac upravo to očekuje. Uz rad koji obavljamo i koji nam može činiti zadovoljstvo morate imati vremena za sebe i svoje najintimnije potrebe .To vrijeme jednostavno treba osigurati od onih 24 sata dnevno koje svi imamo. Na račun rada teško pogotovo ako imamo nekog “opakog” gazdu. Kad je tako moramo uzeti od svojeg slobodnog vremena .To slobodno vrijeme je za sve ono što trebamo činiti za obitelj, prijatelje, poznanike, učiniti za sebe.Ipak ako svakog dana posvetimo sebi -SEBI sa velikim S onda to nije bačeno vrijeme nego vrijeme koje je izuzetno korisno  iskorišteno.

Mi naime uz sve što radimo moramo imati barem 30 minuta svojeg vremena koje nam nitko ne dira i u kojem činimo ono što želimo.Treba nam to vrijeme da maštamo,da započnemo poslove koje želimo već danima,tjednima a neki i godinama i nikada nije pravi trenutak jer uvijek imamo važnijeg  posla.

Ustanite pola sata ranije, legnite pola sata kasnije ali to vrijeme iskoristite za sebe.

Nije bitno UBITI pola sata  za sebe,to mora biti  potpuno osviješteno,da vam bude jasno  i da to i drugi znaju .TO JE VRIJEME ZA MENE,MOJE POTREBE.

Pokušajte i nakon nekog vremena ćete vidjeti da ovo ima smisla,da vas oplemenjuje, da ćete biti manje nervozni, razdražljivi,da će vam se život samo kroz tih pola sata dnevno promijeniti. Ne očekujte da to bude sutra jer to je proces koji treba prihvatiti i živjeti ali već prekosutra ili koji mjesec kasnije ćete sigurno vidjeti( osjetiti) rezultate.

 

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>