ODMORI SE NARODE

Po kalendaru smo već dva tjedna u ljetnom periodu a to je kod nas tradiocinalno vrijeme kada SE IDE na odmor,ili se barem samo tako kaže ako se ne ide nikuda.
Bilo što radili (ako imate radno mjesto i u radnom ste odnosu) treba vam jedan neprekinuti odmor tijekom kojega ćete opet NAPUNITI BATERIJE da bi iza toga mogli JOŠ BOLJE RADITI. Paradoksalno no zar u životu nemamo vrlo česte paradokse??
Da bi se što bolje odmorili treba nam tzv.AKTIVNI ODMOR.To bi značilo da ne smijemo sve četiri dići u zrak i gledati u plafon ili nebo nego se nečim baviti.
E ovo nečim baviti treba biti pravilno odabrano i pravilno dozirano. Naime kada čitate upute o aktivnom odmoru onda se savjetuje toliko raznih aktivnosti da vam nakon njih treba ODMOR OD ODMORA. Viđam ljude kako se brinu za svoje zdravlje pa po ovoj vrućini bicikliraju do besvijesti  samo zato jer je to zdravo.
U životu uvijek treba stvari raditi postepeno, odmjereno, ali kontinuirano.Ako ste tijekom godine bili neaktivni i sada za vrijeme godišnjeg odmora želite to sve nadoknaditi onda radite loše jer ćete zaista tako opteretiti cijeli organizam  i u tolikoj mjeri da na kraju godišnjeg odmora nećeti biti odmorni nego iscrpljeni.Treba si jasno postaviti ciljeve koje onda moramo izvršavati u skladu sa svojim mogućnostima.Neka vas suviše ne smeta što ovaj ili onaj mogu trčati pola ili jedan sat, što pri tome prijeđu udaljenosti koje su duplo veće od vaših.Nastojte se prilagoditi svojem tijelu i svojim sposobnostima te ih sa mjerom nadopunjujte i povećavajte zahtjeve.Najvažnije je da se nakon tih aktivnosti osjećate opušteniji, da svoje tijelo osjećate kao svoje a ne da mislite ŠTA JE MENI  OVO TREBALO?
 
I ako ikako možete budite neko vrijeme bez NETA, FEJSA i sl.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>