Obitelj

Predstavlja zajednicu roditelja i djece ili roditelja i djece s drugim članovima koji žive u istom kućanstvu i pod istim krovom.Obitelj jest određena  porodicu.
Sada u vrijeme najvećih kršćanskih blagdana u našoj sociokulturnoj zajednici je uvriježeno da se obitelj, prvenstveno obitelj a potom i prijatelji okupljaju oko istog stola te u istoj kući.Ovo je vrijeme kada smo posebno osjetljivi na sva zbivanja u obitelji no isto tako vrijeme kada smo spremniji nego inače neke stvari “izgladiti” lakše ih riješiti nego u neko drugo vrijeme.
Okupljanje obitelji i zajedničko blagovanje sa uvijek prisutnim i potrebnim razgovorima svakog sa svakim je izuzetno poželjan i potreban socijalni moment.
U ovo vrijeme možemo i moramo od članova koje smo zanemarili ili smo zbog bilo čega bili udaljeni jedni od drugih saznati njihove potrebe, njihove planove, njihove želje,ali isto tako i njihove tuge,žalosti ili pak radosti. Jednom riječju opet nam se pruža prilika da u okviru jednog zajedničkog “višeg cilja” rješavamo neke nagomilane “probleme”, nedoumice ili razmirice.
Velika je šteta da mnogi ne shvaćaju kako im je ovo jedinstvena prilika te ju ne koriste kako treba ili što je gore ne koriste ju uopće.Unatoč toj svojoj indolenciji mnogi se čudom čude što im je komunikacija u obitelji ovakva ili onakva,uglavnom loša.
Obitelj bi nam trebala biti svetinja koju neprestano moramo njegovati, odnose dograđivati, obogaćivati, unaprijediti a ne samo čekati da se oni sami po sebi poboljšaju,a ako se to ne dogodi kriviti nekog trećeg jer taj treći uopće nema pojma da je  opet nešto kriv.
Okupite obitelj barem na kratko, rasporedite zadatke za svakog člana i raziđite se bogatiji nego što ste bili prije. Isplati se vidjeti ćete.
Dodatak jedna mala ali česta priča:Autor meni nepoznat!

OBITELJ

Zaletjela sam se u stranca dok je prolazio,

”O, oprostite mi, molim vas!” bio je moj odgovor.

On je rekao, ”Molim vas, oprostite vi meni;nisam vas vidio.” Bili smo tako učtivi, taj stranac i ja.Otišli smo svojim putem i pozdravili se. Ali kod kuće se pričala drugačija priča,kako smo tretirali svoje voljene, mlade i stare. Kasnije toga dana, dok sam kuhala večernji objed,moj sin je stao iza mene vrlo tiho. Kad sam se okrenula, gotovo sam se sudarila s njim.”Makni mi se s puta!” rekla sam uz viku. On je otišao, a njegovo malo srce se slomilo.Nisam shvatila koliko sam oštro govorila.
 Dok sam ležala budna u krevetu,tihi Božji glas mi je progovorio, ”Dok si dijelila sa strancem uobičajenu uljudnost,tvoja obitelj koju voliš, bila je povrijeđena.

Otiđi i pogledaj na kuhinjski pod,naći ćeš cvijeće pokraj vrata.

To cvijeće je tvoj sin donio za tebe. Ubrao ih je sam: ružičasto, žuto i plavo.

Stajao je vrlo tiho da ne pokvari iznenađenje,nisi vidjela suze koje su ispunile njegove male oči.”

 Tada sam se osjetila tako malenom,i suze su mi počele kapati niz lice.

  Tiho sam otišla i klekla pored njegovog kreveta;”Probudi se, maleni, probudi se,” rekla sam.”Jesi li ti ubrao za mene ovo cvijeće?”

Smiješio se, ”Našao sam ih vani, kod drveta.

Ubrao sam ih zato jer su lijepi kao ti.

Znao sam da će ti se svidjeti, posebno plavi.”

Rekla sam, ”Sine, jako mi je žao što sam se onako ponijela danas;

nisam trebala vikati tako na tebe.”

Rekao je, ”O, mama, u redu je.Svejedno te volim.”

Ja sam rekla, ”Sine, i ja tebe volim,i volim cvijeće, posebno plavo.”

Jeste li svjesni da ako umremo sutra,

tvrtka za koju smo radili, odmah će nas lako  zamijeniti s nekim drugim.

Ali obitelj koju ostavljamo iza sebe

osjećala bi gubitak do kraja njihovih života.

 

I molim te, razmisli, unosimo se u posao više nego u svoje obitelji,

ne misliš li da to nije mudro ulaganje?

Dakle, što je iza priče?

Znaš li što znači riječ obitelj? FAMILY

FAMILY= FATHER AND MOTHER I  LOVE YOU

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>