NOVAC

 Kažu i tako jest: NAJBOLJE STVARI U ŽIVOTU SU BESPLATNE!
    Većina a pogotovo oni koji nemaju za kruh i mlijeko će na ovo ljutito odmahnuti rukom i reći.”Ovakvu glupost može reći samo budala koja ima novaca na pretek.”
Ipak većina ljudi  misli, mnogi su čak čvrsto uvjereni da je NOVAC ono što ih može učiniti sretnima i da im novac ili jedino novac može donijeti sreću i zadovoljstvo u životu. Mnogi sanjanju kako će dobiti na ovoj ili onoj nagradnog igri,mnogi se klade  na nogometne klubove u bok te pitaj kojoj egzotičnoj zemlji, samo da dođu do novca.Na koncu to ipak ostaju samo želje a onda ih često puta prate razočarenja koja su s vremenom sve veća i veća.
Novac nam je nužan da bi zadovoljili svoje osnovne potrebe i potrebe svoje obitelji i ako se domognemo neke nepredviđene svote čini nas sretnim i zadovoljnjim no povećanjem te količine ne raste adekvatno i sreća nego naprotiv s većom količinom novca nakon što zadovolje svoje osnovne potrebe većina se ne osjeća dobro.
Dakle količina novca ili puno novca nas ne može usrećiti trajno i ono što nas je prvotno veselilo jednostavno nam više ne pruža užitak.
To potvrđuju i  bojna istraživanja . Tako su u SAD  intervjuirali 22 osobe koje su dobile znatne svote novca i isti broj ljudi sličnih zanimanja, radnog mjesta i obrazovanja. Rezultati su pokazali da osjećaj sreće u prošlosti, sadašnjosti i projekcija za budućnost nisu bile bitno drugačije kod dobitnika i onih  drugih,jednostavno se ne ralikuju.
Prije  nekog vremena 1996. je kružila priča o starici (89 god) u Velikoj Britaniji koja je imala listić za dobitak od 2 milijuna funti koja je par dana  prije isteka roka za podizanje tog novca napisala jednim lokalnim novinama:.”Novac proslijedite nekoj bolnici a mene ostavite na miru.Samo želim svoj mir a koga briga za novac”
Mnogi bi  rekli kako je ta “bedasta starica” mogla je nekome dati listić no ona je postupila onako kako je smatrala najbolje i ta gomila novca ju ne bi posebno usrećila a sigurno bi na sebe “navukla” mnoge znatiželjnike,odnosno one koji bi joj možda htjeli i oteti ono što je dobila.
Novac nam je potreban za život,ali nikako nije nužan za sreću i nema te količine novca koja nas može usrećiti.
Radite toliko da zadovoljite svoje potrebe i ako je moguće ostvarite neku rezervu ZA CRNE DANE ali nemojte se ” ubijati” da sakupite što više novca a onda nećete znati što sa njim učiniti.
Pogotovo nemojte dolaziti do novca tako da drugima uzimate IZ USTA!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>