MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

 (International nurses day) i obilježava se 12. maja (svibnja) svake godine

 

Zašto baš ovo zanimanje dobiva svooj dan??

 

  Nema čovjeka koji se u svojem životu  nije sreosa zanimanjem medicinske sestre- tehničar jer ako ništa drugo bili ste prehlađeni,trebalo je vas ili vaše dijete cijepiti ili doći u kuću njegovati starije i nemoćne osobe.

Medicinska sestra je zanimanje koje u sebi ujedinjuje znanje,spretnost,požrtvovnost  i nadesve veliku, veliku , veliku ljubav prema drugom čovjeku.Ona je sa nama kada se rađamo, kada nam je teško i trpimo bolove,kada se oporavljamo od teške i opasne operacije,kada nam treba utjeha jer smo uz teško bolesnog člana obitelji, kada nam treba sućut jer smo nekoga izgubili.

Liječnik liječi no  posebno u bolnici MEDICINSKA SESTRA je ta koja je uz bolesnika 24 sata,koja niti trena ne napušta svojeg bolesnika, koja zapaža sve i najmanje promjene u držanju i vladanju bolesnika i “alarmira” liječnika i cijele odjele da treba hitno intervenirati.

Da nema medicinskih sestara zdravstveni sustavi u svijetu jednostavno ne bi mogli funkcionirati,došlo bi do općeg kraha sustava.

Medicinska sestra je : i sestra i majka ali i anđel čuvar koji bdije nad nama kada smo bolesni, kada nam je teško ili kada se rađamo.

Ako su koji puta i “nervozne”??,kao da nas ne ćuju i one su samo ljudi i možda su imale kod kuće bolesno dijete ili starca, možda je iza njih “teška” noć, možda je netko upravo u njihovoj smjeni umro i to su teško podnijele.

Nemojmo im svaku sitnicu uzeti za zlo jer one to nikako ne zaslužuju.

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>