Kokoti i kavaliri

 

 

Jeste li ikada razmišljali kakve veze imaju kokoti sa kavalirima??Vjerojatno niste kao ni ja  ali evo priče.

“Još davno kada  su veterinari odlazili na teren te liječili stoku i druge domaće životinje, vršili osjemenjivanje krava i svinja,radili preventivne akcije (jasno kada je sve te živine bilo u izobilju)

prijevoz je bio javni i vrlo rijedak tako da se dosta pješaćilo.

Na kraju radnog dana  našao se jedan veterinar kod jedne žene koje je živjela sama sa djecom a kao što je često bilo muže je crnčio u Njemačkoj (onoj SR Njemačka).

Da se ne bi pješaćio kilometrima i ujutro se rano vraćao na isto mjesto  pocijepiti kokoši taj mladi veterinar zamoli ženu da mu dozvoli negdje prespavati makar na stolici.

Ona  kao što bi u to vrijeme učinila svaka druga žena se nećkala. “Pa znate,pa kaj buju susjedi rekli, ak to dozna muž kaj si bu mislil o meni” no na koncu ipak pristane.

“Joj gospođo nema nikakva straha JA SAM KAVALIR” rekao je mladi veterinar i legao na divan.

Ujutro kada su se pokazale prve zrake sunca veterinar je ustao i uz pomoć domaćice  pocijepio sve kokice i  pet kokota.

Nakon toga se zahvali domaćici na gostoprimstvu i već kod odlaska upita

” Gospođo imate 25 kokica i 5 kokota.Za rasplod vam je dovoljan samo jedan kokot,ovi drugi su vam kao trutovi  bez potrebe jedu hranu”

Domačica,zdravo seljačko dijete ko iz topa odgovori:” Joj gospon doktor točno vam je vidite onoga tam sa velikom krijestom on vam je pravi kokot  i sa svakom kokicom je, a ovi drugi su vam KAVALIRI “.

Veterinar se samo u sebi nasmijao i otišao je prema slijedećoj kućici.

 

E drage i dragi moji čini mi se da danas nažalost ima sve manje KOKOTA, a sve više KAVALIRA . Ova pripovijest vam je ta poveznica sa početka ove priče.

Pa vi razmislite:Hoću li biti jedno ili drugo.Zna se što kokice i danas žele!

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>