BRIGE III

KAKO UBLAŽITI ILI OTKLONITI BRIGE

  Najprije, morate si osvijestiti da nikada nećete biti bez neke brige.Ma koliko ona bila MALA u nekom trenutku,ako nemate drugih briga ona je za vas NAJVEĆA NA SVIJETU i vi tako s njom postupate.

Kada ste  navedenu činjenicu osvijestili  onda se polako na nju privikavajte i nemojte se brinuti zašto je to tako?? Nego ju prihvatite i TOČKA:

„Posložite ”  si životne prioritete koji se u pravilu ne poklapaju s prioritetima ljudi oko vas. Neka vas to  ne brine jer vi živite svoj život.On je doduše usko vezan uz ljude i prilike u okolini ali je vaš.

O nekim čestim brigama:

Izgled je većini važan no nije presudan za vaš život.Ako niste zadovoljni svojim izgledom pokušajte saznati što drugi o njemu misle i da li se vaša“negativna“ mišljenja poklapaju. Iznenadit će vas koliko puta smo prema sebi najstroži suci. Ako vas ipak vaš izgled ne veseli ili čak i rastužuje nemojte brinuti o njemu,pogledajte oko sebe i pohvalite nečiji tuđi jer to će i vama činiti korist.

Nemojte miješati kruške i jabuke,a onda još dodati šljive jer osim što su ukusne, ne idu zajedno.Taj način razmišljanja vas može jako destabilizirati ali ne vodi rješenju. Ma koliko vi brinuli o svojem djetetu nema nikakve koristi nego i nju/njega opterećujete.Pokažite mu/joj primjerom  svoga adekvatna ponašanja, jer  to je svakako korisnije.

Ako se svakodnevno brinete što nemate novaca ili nemate dovoljno od toga nikakva korist.Vi nećete postati bogatiji .Krenite  u akciju,nešto radite, nešto smislite i to će vam obogatiti vrijeme te uglavnom donijeti  i zaradu.

Kažu da je ljubav vašeg djeteta daleko važnija od petice koju će vam donijeti iz škole.Ipak ne treba podcjenjivati niti peticu, jer ona je ipak petica,ali nemojte “tupiti” na njoj.

Ako vam treba pomoć prijatelja, rodbine ili stručne osobe nemojte pričati danima, tjednima ili godinama  KAKO VAM TREBA već ju naprosto zatražite.

Nije dobro zamišljati najgoru varijantu nekog događaja ali zamislite da će biti lošije a nadajte se najboljem.

Ako se bavite nečim korisnim imate manje vremena za brinuti se.Pa zašto onda to ne koristiti, jednostavnije i zdravije je od tablete.

Ako vas brige zarobe i  „ne vidite“ rješenje, skrenite svoju pažnju i na naoko bezvezne stvari ili pojave. Pomaže.

Koristite prijatelje i razgovarajte s njima ( o svemu i svačemu). Brige će se umanjiti.

Imate li nekih problema (pa tko ih nema barem povremeno) nemojte neprestano probleme gurati pod tepih . Suočite se s njima i brige će vam se postepeno umanjivati.

Nemojte zaboraviti opuštanje.Za to vam nije uvijek potrebna neka dvorana, voditelj i slično.Naučite se opuštati u svojoj prirodnoj sredini na sasvim“seljački“ način. Nikako ne shvatiti ovo “seljački” kao nešto loše,dapače kao nešto najprirodnije i najpoželjnije.

Nemojte se brinuti o svojem zdravlju nego se pobrinite da ostane FIT što dulje.

Na koncu:

Ako već ne možete živjeti bez briga jer je to vaš način života odredite si vrijeme i doba dana u  kojem ćete brinuti.

Neka to brinjenje  bude 10-20 ne više od 30 minuta dnevno.

“Odradite” to i krenite na neki drugi posao.

 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>