A ŠTO VI MISLITE ??

 Sredina je studenoga pretposljednjeg mjeseca u svakoj pa i u ovoj godini.Ako ste malo prošetali po trgovačkim centrima  oni su već dobrano osvijetljeni, okičeni.Reklo bi se u prazničkom raspoloženju.
Da li vas to potiče da više kupujete? Da li vas to podsjeća na blagdane koji će doći tek za mjesec dana? Da li vas to raduje i da li uživate u tome?
Kada sam sebi postavio ova ista pitanja moj odgovor je bio veliko NEEEEEEEE! Dapače dosta stvari me ljuti,iritira i postiže upravo suprotni efekt nego bi trebalo.
Koliko meni moje životno iskustvo govori ovakve stvari se rade da bi se doživljaj blagdana pojačao,da bi se blagdani proslavili, doživjeli u svojoj punini a to je sada prerano.Većina ljudi niti ne misli na blagdane,nekima se kosa diže na glavi jer to im je OPET dodatni trošak itd.
Medicinskim riječnikom rečeno.; Ovim načinom se postiže hiposenzibilizacija tj. smanjuje se reakcija na nadolazeće blagdane,oni se na brojne načine minoriziraju a ljudima se oduzima onaj osjećaj uzvišenosti koji sami blagdani donose.
Mene to žalosti jer sve je toliko komercijalizirano da se ona ljudskost koje na sreću Tu i Tamo ipak ima izgubi u mnoštvu lažnog blještavila i licemjerja.
A zašto se nitko od nas ne suprostavi?? Pa valjda svi misle; A kaj ja to morem promijeniti??
Morem i moram jer ipak bi ČOVJEK MORAO BITI NA PRVOM MJESTU. Tako se barem svi zaklinju kada govore o blagodatima DEMOKRACIJE.
Čovjek to zvuči gordo ! rekao je jednom Maksim Gorki a vjerujem da većina zna za njega.
 

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>